HomeΔικαιολογητικά μεταβίβασης των πωλητών

Google Translation

Δικαιολογητικά μεταβίβασης των πωλητών

Δικαιολογητικά μεταβίβασης των πωλητών

Για την ολοκλήρωση της πράξης των συμβολαίων , ο πωλητής θα πρέπει να προσκομίσει στον συμβολαιογράφο τα κάτωθι δικαιολογητικά :

1. Τίτλο κτήσεως του ακινήτου (Συμβόλαιο)

2. Φορολογική ενημερότητα (για πώληση ακινήτου) όπου θα αναγράφεται και  ο Α.Τ.Α.Κ του μεταβιβαζόμενου  ακινήτου

3. Πιστοποιητικό ή υπεύθυνη δήλωση άρθρου 81 , Ν 2238/94 , θεωρημένη από την ίδια Δ.Ο.Υ. , ότι την τελευταία πενταετία δεν του απέφερε εισόδημα ή εάν του απέφερε ότι έχει δηλώσει το εισόδημα από το ακίνητο αυτό την τελευταία διετία .

4. Πιστοποιητικό ή υπεύθυνη δήλωση άρθρου 32 , Ν 2459/97 , θεωρημένη από την Δ.Ο.Υ , ότι έχει συμπεριλάβει το μεταβιβαζόμενο ακίνητο στο έντυπο Ε-9 και ότι δεν έχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης Φ.Μ.Α.Π  Σε περίπτωση που έχει τέτοια υποχρέωση θα προσκομίσει πιστοποιητικό από τη Δ.Ο.Υ ότι έχει υποβληθεί η κατά νόμο δήλωση , έχει συμπεριληφθεί το μεταβιβαζόμενο ακίνητο και έχει πληρωθεί ο φόρος που αναλογεί .

5. ΕΝ.Φ.Ι.Α (άρθρο 54Α) (συμβουλευτείτε τον λογιστή σας σε συνεννόηση με τον συμβολαιογράφο).

6. Επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας Οικοδομής του μεταβιβαζόμενου κτίσματος , εάν αυτή έχει εκδοθεί μετά τις 14.03.1983 . Εάν είναι προγενέστερη από τις 14.03.1983 , απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Πωλητή και του Αγοραστή ότι τα κτίσματα του ακινήτου έχουν ανεγερθεί πριν την ημερομηνία αυτή .

7. Ασφαλιστική Ενημερότητα , βεβαίωση μη οφειλής (αν είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή μέλος κοινοπραξίας ,εταιρίας , ελεύθερος επαγγελματίας, αν είναι διευθυντής ,διαχειριστής ή διευθύνων σύμβουλος σε Α.Ε ή έχει οικοδομικές δραστηριότητες σε εξέλιξη) από το αρμόδιο ΙΚΑ και θα αναγράφεται ρητά ότι πρόκειται για μεταβίβαση οικοδομών/κτισμάτων και γενικά αναφέρονται τα προς μεταβίβαση ακίνητα .

8. Βεβαίωση από τον αρμόδιο Δήμο περί μη οφειλής ληξιπρόθεσμων οφειλών του ακινήτου για την εισφορά σε γη και χρήμα .

9. Για τίτλους κτήσης που είναι Γονική Παροχή , Δωρεά ή Κληρονομιά :

    α. Αν έχουν συνταχθεί έως και την 31.12.1984 απαιτείται

               ~ Για τις Γονικές Παροχές , Δωρεές :

                   Μόνο αντίγραφο του συμβολαίου αυτού , ή βεβαίωση του συμβολαιογράφου που το συνέταξε , ότι συντάχθηκε μέχρι την 31.12.1984

                ~ Για τις Κληρονομιές : Ληξιαρχική πράξη θανάτου από την οποία να προκύπτει ότι ο θάνατος του κληρονομούμενου επήλθε μέχρι την 31.12.1984

     β. Αν έχουν συνταχθεί μετά την 01.01.1985 απαιτείται :

                 ~ Πιστοποιητικό από την αρμόδια Δ.Ο.Υ περί μη οφειλής φόρου Κληρονομιάς , Γονικής Παροχής ή Δωρεά αντίστοιχα .    

10. Για αγοραπωλησία οικοπέδου με ή χωρίς κτίσμα

      Εκτός από τα πιο πάνω δικαιολογητικά απαιτούνται επιπλέον :

πρόσφατο τοπογραφικό διάγραμμα του οικοπέδου , με τη δήλωση του μηχανικού που το συνέταξε , σύμφωνα με το Ν. 651/1977 & Ν. 1337/83 .

11. Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (εφόσον μεταβιβάζεται κατοικία)

12. Δήλωση μηχανικού (εφόσον μεταβιβάζεται κατοικία) , ότι το ακίνητο δεν έχει πολεοδομικές παραβάσεις, ή αν έχει ,ότι έχει υπαχθεί στη ρύθμιση.

13. Βεβαίωση περαίωσης διαδικασίας ρύθμισης ν.4495/17 (Εφόσον το ακίνητο έχει παραβάσεις ή πρόκειται για αυθαίρετο κτίσμα , και έχει υπαχθεί στη συγκεκριμένη ρύθμιση).

14. Σε περίπτωση όπου το ακίνητο έχει περιέλθει στα χέρια του πωλητή από δωρεά γονική παροχή ή κληρονομιά μετά την 31/12/1989, τότε απαιτείται πιστοποιητικό από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ότι δηλώθηκε η δωρεά/γονική παροχή/κληρονομιά αντίστοιχα και πως δεν οφείλεται οποιοσδήποτε φόρος.

 

 

Mpotsis Real Estate οn Facebook

Κτηματομεσιτική Κ.Μπότσης

 

 


Λεωφόρος Μαρκοπούλου (Google maps)

Ωρωπός   Τ.Κ 19015
Τηλ:2295039607

Fax:2295039608

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.mpotsis.gr

Μέλος του συλλόγου Μ.Α.Σ

ΑΡ. Γ.Ε.ΜΗ 067058303000Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

 

,фото,белые , синие крыши ,стоимость ,цены,дом , oropos,botsis,günstige,haus,immobilien verkaufen ,griechenland,meerblick,Оропосского,Оропос,вилла ,греции ,купить, моря,продажа,цена,квартиры, недорого, на побережье,стоимость, дешевые ,афины,покупка ,дома ,греции, моря,botsis real estate,immobilien  griechenland kaufen,hauschen,黄金签证物业| 访问希腊,

Copyright © 2019 Κτηματομεσιτική Κ. Μπότσης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.